GERGÁTZ ELEMÉR, DR. földművelésügyi miniszter:

Full text search

GERGÁTZ ELEMÉR, DR. földművelésügyi miniszter:
GERGÁTZ ELEMÉR, DR. földművelésügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mindekeleőtt elnézésüket kérem késésemért.
A Hejő Menti Állami Gazdaságban történtekkel kapcsolatban a képviselő úr konkrét kérdéseire időkímélés miatt röviden az alábbi tájékoztatást adom:
Az interpellációban megjelölt tevékenységek feltétlenül vizsgálatot igényelnek, minthogy azonban ez az állami gazdaság úgynevezett önkormányzó típusú, így az ügyben a minisztériumnak közvetlen intézkedési joga nincsen. Itt vállalati tanács irányít.
Tájékozódtam a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészségen, ahol dr. Boholy Zoltán megyei főügyész úr arról informált, hogy ez ügyben a megyei főügyészségre érkezett feljelentés, illetékességből a miskolci városi ügyészségre tette át, ahol B/13.837/91-es ügyszámon beiktatták. Ily módon az ügyészségi vizsgálat és a rendőrségi vizsgálat folyik.
Az ügy súlyosságára való tekintettel, és azért, hogy ez az ügy ne szolgáljon precedensként másoknak, levélben fordultam dr. Györgyi Kálmán legfőbb ügyész úrhoz, kérve őt arra, hogy az ügyészségi vizsgálatot kísérje figyelemmel, és annak befejezését követően szíveskedjék tájékoztatást adni.
A Hejő Menti Állami Gazdaság jövőjét illetően tárcánk álláspontja az, hogy ezt az állami gazdaságot is több más gazdasággal együtt államigazgatási felügyelet alá kívánjuk vonni, és ehhez… (taps) a szükséges intézkedéseket megtesszük.
Végezetül megköszönöm képviselő úr segítő szándékú interpellációját. Kérem türelmét, és kérem az Országgyűlést, hogy válaszomat elfogadni szíveskedjenek.
A képviselő urat a vizsgálatok befejezése után természetesen írásban tájékoztatni fogom. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi