ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tardos Márton tisztelt képviselőcsoport-vezetőnek… (közbeszólás bal oldalról: Nem hagyja abba! – zaj.) …nem vitapartnerként az adott esetben, hanem az Országgyűlés elnökeként felelek: én nem vitáztam önnel, hanem álláspontomat fejtettem ki… (derültség balról.) …kérdések kapcsán.
Tardos Márton választ kért tőlem, de Tardos Márton most megfeledkezett arról, hogy nem kérdezőként, hanem álláspontkifejtőként veszünk részt a tárgyalásokban.
A hozzám intézett kérdésre: a válasz nem csak igen vagy nem lehet, hanem kifejtő válasz is lehet. (Zaj. – Derültség balról.) A választ lezárom és nagyon kérem… (derültség. – zaj. – az elnök csenget) … a vitát lezárom – itt a derültség jogos volt, kérem.
Legyen szabad felhívnom a figyelmüket, hogy akár nincs a Házszabályban, akár benne van: az Országgyűlés jelenlegi elnöke bármikor szívesen fogad egy bizalmatlansági indítványt, és ha ebben a bizalmatlanságot megszavazók többséget érnek el, akár egyetlen szavazattal, azonnal le fog mondani elnöki tisztéről… (ütemesen veri az asztalt, emelt hangon folytatja:) …, de ameddig elnököl, addig az elnöki jogait az Alkotmánnyal és a Házszabályokkal kapcsolatban gyakorolni fogja, és a magyar Országgyűlést nem fogja kitenni olyan méltánytalanságoknak, amelyekkel jó néhány, a diktatúra alól szabadult országban meg lehetett bénítani a tárgyalást és a költségvetés elfogadtatását. (Felzúdulás a bal oldalon. – Taps a jobb oldalon.)
Az eredeti tárgyalást folytatom, és megadom a szót Csehák Juditnak, a Magyar Szocialista Párt szónokának.
Felszólaló: Dr. Csehák Judit (MSZP)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi