ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 151 szavazattal 59 ellenében, 7 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdem akkor az Országgyűlést: elfogadja-e a törvényjavaslat 6. §-ának eredeti szövegét? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés az eredeti szöveget 150 szavazattal 64 ellenében, 11 tartózkodás mellett elfogadta.
A 32., 33. és 34. pontok alternatív megoldást tartalmaznak a törvényjavaslat 8. §-ára. Vincze Kálmán a 8. § helyett azt javasolja, hogy az egyébként járó adó felét kelljen megtéríteni a műbizonylat szerint környezetszennyezést csökkentő berendezéssel ellátott gépjármű, továbbá a földgáz-, pb-gáz- és elektromos meghajtású gépjárművek esetén.
Kertész Zoltán szerint az elektromos meghajtású, valamint az engedéllyel rendelkező pb-gázüzemű gépjárműnél kelljen felére csökkentett adót fizetni.
Nagy András szerint a környezetszennyeződést csökkentő berendezések egyikeként, de példálózó módon javasolja a katalizátort a normaszövegben megemlíteni.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy Vincze Kálmán 32. pontban levő javaslatának a) és b) alpontjairól az eltérő bizottsági állásfoglalásra figyelemmel külön-külön kell szavaznunk.
Először Vincze Kálmán alapjavaslatát teszem fel szavazásra, a jelentés 32. pontja a) alpontjára vonatkozó része szerint.
A javaslatot a környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi