ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 173 szavazattal 54 ellenében, 6 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdem akkor az Országgyűlést, elfogadja-e a 8. § eredeti szövegét? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés az eredeti szöveget 167 szavazattal 65 ellenében, 8 tartózkodás mellett elfogadta.
Török Ferenc 39. pontban lévő javaslata szerint az adóbevétel 55%-a az illetékes településen, illetve a fővárosban a kerületi önkormányzatokat illetné meg.
Sasvári Szilárd a jelentés 42–43. pontjában egy további bekezdéssel is javasolja a törvény szövegét kiegészíteni. Megfogalmazása szerint a települési önkormányzatot az általa a belföldi gépjárművek után beszedett adó 50%-a, a fővárosi önkormányzatokat pedig 100%-a illetné meg. Az állami költségvetést megillető részből az útalap 50%-ban részesülne.
Varga Mihály a jelentés 40. pontjában lévő javaslata szerint azt indítványozza, hogy az adóbevétel megosztásáról a költségvetés rendelkezzék, de az útalap részesedése minimum 25% legyen.
Vincze Kálmán a 49. pontban négy részre kívánja osztani az adóbevételt.
Először Török Ferenc javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 39. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi