FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF)

Full text search

FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF)
FODOR ANDRÁS ATTILA, DR. (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Bogárdi Képviselő Úr! Kénytelen vagyok olyan dolgot is elmondani most, amit az előbb nem mondtam el. Állandóan az idő szorításában dolgozunk, és ezért az ember nem mond mindent el.
Én azt gondolom, hogy nem mindegy, hogy az a lépcsőház és az a lift 2300 tag tulajdonában van, vagy pedig annak a 33 tagnak a tulajdonában van, aki abban a lépcsőházban lakik. És azt gondolom, hogy nemcsak azért nem mindegy, mert most tudják azok a tagok, hogy az az övéké, és talán másképp is kezelik, és másképp is bánnak azzal, hogyha az a lakás a saját tulajdonukban van, és az az eddig szövetkezeti közös tulajdonban lévő vagyontárgy most egy épülettömbben, egy épületben lakóknak a közös tulajdonában van, mert talán most jobban vigyáznak rá, hanem azért, mert arról most a szövetkezet egésze nehezebben fog döntést hozni, az ő tulajdonukról, mint ennek előtte, amikor osztatlan szövetkezeti közös tulajdonban volt.
Kérem szépen, az előbb említettem már, itt nagyon jól megállapítható, mely vagyontárgy kinek a pénzéből, kinek a vagyoni hozzájárulásából keletkezett. Ha mi ezt a jelenlegi rendszert akarjuk fenntartani, akkor nem akartam én itt szólamokat használni, de kénytelen vagyok elmondani, egy bolsevista-kollektivista tulajdonszemléletet konzerválunk. Ha ez nem történik meg, ha nem fogadja el az Országgyűlés a javaslatomra azt, amit benyújtottam módosító indítványként, az következik, amit Sipos Imre mondott: az alapszabály fog erről a kérdésről rendelkezni.
Tessék már gondolkozni, hogy ki fogja azt az új alapszabályt előkészíteni! És tessék már elgondolkozni azon, hogy ott, ahol 2300 tagot kellene összehívni egy közgyűlésre, az hogy fog elmenni, és hogy lesz az az új alapszabály megszavazva! Nagyon jól tudjuk mindannyian, hogy az ilyen szövetkezeti közgyűléseken amit a tagok elé odatesznek, szinte változtatás nélkül azt szavazzák meg. És tessék már gondolkozni azon, hogy a jelenlegi szövetkezeti elnökség – mert most még nem igazgatóság van, hanem elnökség – nem a saját hatalmának a megtartására irányuló szövetkezeti alapszabályt fog előterjeszteni? Én egész biztos vagyok ebben.
Nem szerettem volna politikai élt adni a felszólalásomnak, de kénytelen voltam erre is rávilágítani most. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi