SIPOS IMRE, DR.

Full text search

SIPOS IMRE, DR.
SIPOS IMRE, DR. (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon egyetértek Bogárdi képviselőtársamnak azon megnyilatkozásával, hogy a szövetkezeti törvényt, való igaz, hogy a jövőre készítjük. Egyáltalán nem volt olyan szándékom módosító javaslataimmal, hogy ne a jövőnek készülő törvényt próbáljam módosítani, de éppen ezért szeretném azokat a visszásságokat az új törvényben, a jövőre előremutató törvényben kiküszöbölni, amelyek eddig a problémát és a tagságban eddig kialakult félelmet meghozták a régi szövetkezeti törvényekben.
A dolgozó és nem dolgozó tagokkal. Szó sincs arról, hogy ki szeretném a nyugdíjasokat rekeszteni, de a másik végletet szeretném ezzel korrigálni, hogy valami úton-módon a dolgozó tagok is, akik tulajdonképpen a szövetkezet munkájában aktívan részt vesznek, legalább olyan formában szóhoz juthassanak, mint a nyugdíjasok. Tudniillik én most is ki merem jelenteni, hogy nagyon sok esetben a vagyonátmentési akciókat nyugdíjas tagokkal, az ő előzetes tájékoztatásuk nélkül, információhiányukat kihasználva szavaztatták meg, és én azt szeretném ezzel a módosító javaslatommal, hogy egyforma jogokhoz jussanak a szavazásban a dolgozó és a nem dolgozó tagok. Nem használtam aktív és inaktív kifejezést.
A másik dolog pedig, amelyre még reagálnék, hogy az igazgatósági tagoknál, aki egy olyan fontos döntést próbál a szövetkezet életében meghozni, mint Bogárdi képviselőtársam említette, az lépjen be a szövetkezet tagjainak a sorába. Amennyiben pedig nem hajlandó, joga van a szövetkezetnek szakértőként vagy egyéb más foglalkoztatási rendszerben őt meghallgatni, véleményét kikérni, és adott esetben a polgári perrendtartás alapján felelősséggel is tartozik. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi