KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)

Full text search

KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)
KULIN SÁNDOR, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Szó érte a ház elejét egyrészt olyan vonatkozásban, hogy nem veszünk részt a vitában kormánypártiak, másrészt Horváth Vilmos képviselőtársunk részéről, aki kéréssel is fordult a kormánypárti képviselőkhöz, és beszédében néhány kritikai észrevételt is tett, nyilván méltán és alapos indokkal és joggal, amelyben elmondta azokat a kifogásokat és mulasztásokat, amelyek a Kormányt terhelik, hogy időben ilyen kisebbségvédelmi törvényt nem nyújtott be, és egy-két hasonló kifogást tett. Ehhez természetesen indokoltan joga van.
Ennek ellenére – és annak ellenére, hogy tudom, hogy ez részletes vita – egy fél mondatot én azt hiszem, hogy megérdemelt volna az, s én akkor hadd mondjam el, ha ő nem ért ezzel egyet, akkor nyilván tiltakozhat ellene, hogy mindennek ellenére egy dologban nem késlekedett sem ez a Kormány, sem ez az ország a legegyszerűbb emberig bezárólag, mégpedig abban, hogy a szolidaritás érzését és tetteit kinyilvánítsa és gyakorolja mindig, amikor arra szükség van. És én örülök, hogy egy olyan országnak lehetek a polgára – nem mint kormánypárti képviselő, hanem mint egy olyan országnak a polgára –, amelyik éppen a szomorú és sajnálatos jugoszláviai események kapcsán olyan sok idemenekült horvát és horvátországi állampolgárnak nyújthat segítséget.
Ezt mint magyar – pillanatnyilag többségi, de ha a közép-kelet-európai események így folytatódnak, akkor lehet, mint kisebbségi magyar – állampolgár mondom, tehát olyan sok menekült fog ideérkezni.
Köszönöm a kétperces meghallgatást. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi