MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)

Full text search

MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)
MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ) Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Talán emlékeznek rá, hogy a törvény általános vitájának kezdetén, azt hiszem, én mondtam a legerősebb kritikát a frekvenciagazdálkodásról szóló törvénnyel kapcsolatban. Még azt a feltevést is megemlítettem, megkockáztattam, hogy talán a Kormánynak érdemes lenne megfontolni azt, hogy a Házszabály ide vonatkozó paragrafusa alapján a törvényt néhány hétre átdolgozásra visszakérje.
Ez nem történt meg, ezért én is azzal a lehetőséggel éltem, hogy egy módosítójavaslat-csomagban, azt benyújtva igyekeztem képviselőtársaim, illetve a miniszter úr számára vázolni azokat az elképzeléseket, amelyekről vezérszónoklatomban már beszéltem, a FIDESZ-frakció vezérszónoklatában.
(17.20)
Itt csak egyetlen momentumra utalnék olyan kérdéseken túl, amik már szóba jöttek, például az említett három törvény összehangolásán túl, nevezetesen a frekvenciagazdálkodás különböző szintű kérdései esetében a döntésszintek szétválasztásának szükségességéről. Én úgy ítélem meg, hogy szükséges volna a leginkább stratégiai jellegű, hosszabb távra szóló frekvenciagazdálkodási döntések tekintetében az Országgyűlés döntési kompetenciáját megfontolnunk. Megfontolnunk azt, hogy a törvényben az ennek megfelelő szabályozást kellene megvalósítanunk.
Pál Lászlóhoz, illetve Haraszti Miklóshoz hasonlóan én is azt szeretném javasolni, hogy e tekintetben a javaslatokat – akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselők nyújtották be ezeket a javaslatokat – tekintsük úgy, mint lehetséges megoldásokat, mint a megoldásra vonatkozó elképzeléseket a három törvény összehangolása, illetve az adott törvény esetében a frekvenciagazdálkodás kérdéseiben a megfelelő szabályozás létrehozása tekintetében, és szintén a nyári szünet után szükség esetén az általános vitát megnyitva – amit megint jelzek, hogy a FIDESZ-frakció e törvény tekintetében is valószínűleg kérni fog – tudjuk majd, azt hiszem, befejezni ennek a törvénynek a módosítását is oly módon, hogy a különböző módosító csomagokban felvázolt koncepciókat talán sikeresen összehangolva tudjunk olyan megoldást találni, ami a frekvenciagazdálkodás kérdésében is optimális lehetőségeket nyújt az ország számára, másrészről pedig megfelel a kulturális bizottság azon állásfoglalásának is, amelyben korábban már a bizottság arra kérte a Kormányt, illetve, azt hiszem, az Országgyűlést is, hogy a három törvény vitáját, amelyekről szó esett, tehát a médiatörvény, a frekvenciagazdálkodásról szóló, illetve a távközlési törvények vitáját hangoljuk össze, és lehetőleg az általános vitáját ezeknek a törvényeknek csak együtt zárjuk le, hiszen itt egy olyan rendszert képeznek ezek a törvények, amelyekben együttesen együttes tárgyalással kellene valahogy a legmegfelelőbb, a legoptimálisabb megoldásokat megtalálnunk. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi