ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült 6246-os számon, és kiegészítő jelentés 6351-es számon. A határozathozatal az alapjelentés sorszámozását követi. Felkérem az államtitkár urakat és államtitkár asszonyt, hogy képviselői helyükön szavazzanak.
Tájékoztatom önöket: abban az esetben, ha a módosító javaslatot legalább két bizottság nem támogatja, és a többi bizottság nem foglalt állást, az egyszerűség kedvéért annyit közlök, hogy a bizottságok nem támogatják a javaslatot.
A jelentés 1. pontjában lévő javaslat nem kapta meg a szükséges mértékű bizottsági támogatást, így arról nem kell határoznunk. (Gaál Gyula: De kérte a képviselőcsoport!)
A jelentés 2., 3., 4. és 5. pontjai egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdésére. Valamennyi javaslathoz további módosítások is kapcsolódnak, így négy javaslatcsomagról határoz az Országgyűlés.
A jelentés 2. pontja a kiegészítő jelentés 10/a pontja, a jelentés 19., 23., 27., 32. pontjai, a kiegészítő jelentés 34/a pontja, a jelentés 73. és 160. pontjai tartalmilag összetartozóak – ezekről együttesen határozunk.
A javaslatcsomag egyes részei nem kapták meg a szükséges mértékű bizottsági támogatást, azonban a képviselőcsoport kérése alapján szavaznunk kell róluk.
Pál László képviselő úr az 1. § (2) bekezdésének, a 2. § (1) bekezdésének, a 2. § (2) bekezdése felvezető mondatának és c) pontjának, a 2. § (3) bekezdésének módosítását; a 2. § (4) bekezdése elhagyását, a 2. § (5) bekezdése, a 11. § (2) bekezdése, illetőleg a 31. § (2) bekezdése módosítását javasolja.
(18.20)
A javaslatok lényege: a részben vagy tartósan állami tulajdonban maradó vagyontárgyak körét a Kormány által előterjesztett javaslat alapján az Országgyűlés határozza meg, és szükség szerint módosítsa.
A jelentés 3., 14., 37., 134., 138., 143. és 157. pontjai tartalmukban ugyancsak összetartozóak, ezekről ugyancsak együttesen kell határoznunk.
A javaslatcsomag egyes elemei itt sem kapták meg a szükséges mértékű bizottsági támogatást, azonban a képviselőcsoport határozathozatalt kért.
Katona Béla képviselő úr a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése, 2. § (1) és (3) bekezdése módosítását és két új bekezdéssel történő kiegészítését, a 3. § (1) és (2) bekezdése módosítását, 3–23. §-ainak elhagyását, 24. és 26. § (1) és (2) bekezdéseinek módosítását, 26–30. §-ainak, illetőleg 32. § (2) (3) (4) bekezdéseinek elhagyását indítványozza.
A javaslatok lényege: a részben vagy teljesen, tartós állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok tulajdonjogát az Állami Vagyonkezelő Részvénytársaság helyett az Állami Vagyonügynökség gyakorolja. A vagyoni körről az Országgyűlés törvényben határozzon.
A jelentés 4., 15., 46., 50., 54., 62., 66., 74., 131., 140., 148. és 158. pontjai tartalmukban ugyancsak összetartozóak.
Nyers Rezső és Katona Béla képviselő urak a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése, 2. § (1) és (3) bekezdése módosítását és két új bekezdéssel történő kiegészítését, a 3. § helyébe új rendelkezést, a 4. § (1) bekezdése módosítását, (6) bekezdése elhagyását, 5. § (1) bekezdés c) pontjának, valamint (2) bekezdése, illetőleg 7. § (1) (2) bekezdése módosítását, (3) bekezdése elhagyását, a 8.§ és 11.§ (3) (4) bekezdésének elhagyását, a 23. § módosítását, a 25. § (2) bekezdés módosítását, a 27. § (1) és (2) bekezdése módosítását, a 31. § (2) és (4) bekezdésének elhagyását, illetőleg új bekezdéssel történő kiegészítését indítványozzák.
A javaslatok lényege: a társasági jogokat a vagyonkezelő intézet lássa el, a vagyoni kört pedig az Országgyűlés határozza meg.
Ismertetem a negyedik javaslatcsomagot. A jelentés 5., 16., 18., 28., 31., 35., 36. és 45. pontjai tartalmilag ugyancsak összetartozóak. A javaslatcsomag egyes elemei itt sem kapták meg a szükséges mértékű bizottsági támogatást, azonban a képviselőcsoport határozatot kért.
Eörsi Mátyás, Palotás János, Lotz Károly és Soós Károly Attila képviselő urak a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése, 2. § (1) bekezdése módosítását, továbbá 2. § (2) bekezdés elhagyását, 2. § (3) (5) bekezdésének módosítását, illetőleg új bekezdéssel történő kiegészítését, 3. § (2) bekezdése módosítását, 31. § (3) bekezdése elhagyását indítványozzák.
A javaslatcsomag lényege: a miniszter ne gyakorolhasson tagsági részvényesi jogokat, az Országgyűlés rendelkezzen az üzletrészek arányáról, és a vagyoni kört is az Országgyűlés határozza meg.
Először Pál László képviselő úr javaslatáról határozunk a jelentés 2. pontja és a további, korábban ismertetett pontjai szerint.
A javaslatok a bizottságok támogatását nem élvezik. Államtitkár úr egyetért-e?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi