ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 65 "igen" szavazattal, 134 ellenszavazattal 7 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Ezért kérdezem, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 5. § (1) bekezdés felvezető mondatát. Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 139 "igen" szavazattal, 57 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 51. és 52. pontjai egymás mellett is elfogadható javaslatokat tartalmaznak a törvényjavaslat 5. § (1) bekezdés b) pontjára.
Az 52. pontban lévő indítvány ezen túlmenően új d) pontra is javaslatot tesz, de nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
Az 52. pontban Palotás János úr a vagyonkezelő részvénytársaság jogosítványainak meghatározásakor nem a társasági törvény szerinti tulajdonosi jogokra, hanem a Polgári Törvénykönyv szerinti tulajdonosi jogok gyakorlására utal, illetőleg előírja az információáramlás és a vagyonmozgás biztosításának kötelezettségét is.
Az 51. pontban Szűcs István úr javaslata szerint a feladatkörét a Kormány gazdaságpolitikai döntésének érvényesítésével gyakorolja a vagyonkezelő részvénytársaság.
Szűcs István úr javaslata következik az 51. pont szerint. A gazdasági bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem. Államtitkár úr?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi