ROSZÍK GÁBOR (MDF)

Full text search

ROSZÍK GÁBOR (MDF)
ROSZÍK GÁBOR (MDF) Elnök Úr, köszönöm a szót. Kívánok – nagyon röviden – hozzáfűzni néhány mondatot.
Az élet, a hétköznapi és mindennapi élet indított arra, hogy egy ponton módosítást kérjek egy régebbi törvényerejű rendeletben. Ennek a története a következő.
A halászatról szóló törvénybe szeretnék egy szót beiktatni, amely lehetővé teszi a Földművelésügyi Minisztérium részére, hogy a halászati jogot az önkormányzat részére is megadják. Az indított erre a lépésre, hogy a gödöllői, isaszegi tavak vonatkozásában megkapta a halászati jogot a polgármesteri hivatal, amit a monopóliummal rendelkező MOHOSZ – Magyarországi Horgász Szövetség – megfellebbezett. A miniszter úr elutasította, jogerőre emelkedett. Az önkormányzat, a polgármesteri hivatal ismét megkapta, majd bírósági tárgyalás folyik a miniszteri döntés ellen.
Én tudom jól, hogy a képviselőknek távol kell tartaniuk magukat attól, hogy a bírósági procedúrába beleavatkozzanak, de én azt hiszem, a Parlament az a szerv, amelyik a törvénykezés útján ezt megteheti. És sajnálatosan az az eset áll fönn, hogy a budapesti MSZMP pártbizottságának, a horgászegyesületének a tagjai horgásznak a tavakon – Grósz Károly és társai hasonlóképpen –, de ugyanakkor azok a gödöllői polgárok, akik ott horgászhatnának, vagy mások, nem juthatnak a tavak közelébe sem. Én ennek a monopolhelyzetnek a megtörésére igyekszem, és ezért tettem ezt a javaslatot, és tisztelettel kérem a Házat, hogy ezt támogatni szíveskedjék. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi