KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Köszönöm, Elnök Úr. A megfogalmazás igen helyes, tisztelt Elnök Úr, a feltett kérdésekre. Nagyon sok kérdés merült fel, amit ilyen rövid idő alatt nem lehet elintézni. Szeretnék a miniszterelnök úr megbízásából a képviselő úr által tegnap 2 és 3 óra között feltett kérdésre válaszolni.
Miután ez a kérdés nagyon sok témakört érint és több állami vezető felelősségét veti fel, ezért a részletes és megalapozott válaszadáshoz természetesen hosszabb időre lenne szükség.
Most arról tájékoztathatom az Országgyűlést, hogy a miniszterelnök úr minden állami számvevőszéki jelentést megvizsgáltat és az abból következő intézkedéseket elrendeli és elrendeltem. Ez történt a képviselő úr által felvetett kérdésekkel kapcsolatban is. A fent említett vizsgálatok lezárulását követően a szükséges intézkedések megtételéről mind az Országgyűlés, mind a közvélemény megfelelő tájékoztatást fog kapni.
Végül három megjegyzést szeretnék tenni.
Az első, hogy a törvénysértés egy igen erős kifejezés, és csak akkor lehet elfogadni, hogyha ez bizonyított is.
A második, hogy a közpénzekkel való felelősségteljes bánásmódnál egyetemleges a felelősség, akár a Televízióról van szó, akár a Munkaügyi vagy Pénzügyminisztériumról, mert a törvények ezt írják elő.
Végül a harmadik: felismerve azt, hogy szigorúbb és erősebb ellenőrzésre van szükség, a csütörtöki kormányülés fogja tárgyalni a Költségvetési Ellenőrzési Hivatal felállításának a kérdését, és remélem, jóváhagyja, amely Költségvetési Ellenőrzési Hivatal pontosan a jelzett anomáliák megelőzését és időben történő felderítését kívánja szolgálni.
Kérem, hogy a tisztelt Ház vegye tudomásul ezt a választ. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi