SZILI SÁNDOR (MSZP)

Full text search

SZILI SÁNDOR (MSZP)
SZILI SÁNDOR (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Miniszter Úr!
Gondolom, ön is tisztában van azzal, hogy a jövő évre tervezett kötelező gépjármű-biztosítási felelősség díjának a további emelése komoly terheket ró arra a középrétegre, amely már csak a hétvégi utazásra veszi vagy veheti igénybe gépkocsiját.
Amint a napi sajtóból értesülhettünk, az Állami Biztosítási Felügyelet olyan, visszamenőleges hatályú díjváltoztatást készít elő a jövő évre, amely pótdíj formájában ró ki büntetést azokra a gépkocsi-tulajdonosokra, akik 1991. július 1-je és 1992. július 30-a között bármilyen kis balesetet okoztak, s azt betétlappal elismerték.
Kérdezem tisztelettel miniszter urat:
1. Igaz-e, hogy az Állami Biztosítási Felügyelet olyan biztosítási rendszert kíván bevezetni, amely adott esetben pótdíj formájában visszamenőleg bünteti a kötelező biztosítási szerződésben álló gépkocsi-tulajdonosokat?
2. Véleménye szerint hozhat-e ilyen utólagos büntető szankciót egy hatósági jogkörrel fel nem ruházott intézmény, és alkotmányos eljárásnak tekinti-e ön ezt?
3. Nem tart-e attól, hogy ennek a rendszernek a bevezetésével növekedni fog a baleseteket nem vállalók, illetve a baleseti helyszínt elhagyók száma, ideértve a cserbenhagyást is?
Várom válaszát, miniszter úr. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi