ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság múlt heti ülésén 8 előterjesztést illetően nem alakult ki egyetértés abban, hogy a ma kezdődő ülés tárgysorozatának részét képezze-e. Ezért a tárgysorozat elfogadása több döntést igényel.
Először a napirendi javaslat 6. pontjában lévő indítvány tárgysorozatba vételéről határoz az Országgyűlés, amelyben Schiffer János és Suchman Tamás képviselők a Magyar Szocialista Párt részéről a rasszizmus, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus elleni országgyűlési nyilatkozat megalkotását indítványozzák.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a 7559-es számon jelzett című országgyűlési nyilatkozati javaslat tárgyalása a ma kezdődő ülésünk tárgysorozatának részét képezze. Most kérem állásfoglalásukat! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 101 szavazattal, 95 ellenében, 40 tartózkodás mellett a javaslat mostani tárgysorozatba emelését nem támogatta.
A napirendi javaslat 7. pontjában két előterjesztés szerepelt. Mindkét előterjesztés az 1956. évi októberi forradalom után elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról rendelkezik. A házbizottság ülésén nem alakult ki egyetértés abban, hogy a két előterjesztés bármelyike a ma kezdődő ülés tárgysorozatát képezze-e. Így először erről döntünk, tehát hogy a kettő közül valamelyik. Majd amennyiben a tárgysorozatba vétel mellett dönt az Országgyűlés, választania kell a két előterjesztés közül.
(16.10)
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirendi javaslat 7. pontjában lévő két előterjesztés valamelyike a ma kezdődő ülés tárgysorozatának részét képezze. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 166 szavazattal, 54 ellenében, 28 tartózkodás mellett valamelyik – a 7. pontban szereplő két előterjesztés közül az egyik… (Zaj, közbeszólások a bal oldalon.) – Mindjárt, mindjárt – köszönöm… tárgysorozatba vételével egyetért.
Ahogy említettem, a napirendi javaslat 7. pontja két előterjesztést tartalmaz. – Szíves figyelmüket kérem. – Az egyik: az 1956. októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról szóló törvényjavaslatot 7302-es számon a Kormány terjesztette elő. A másik: az 1956. október 23-át követő időszakban Magyarországon elkövetett, az emberiség békéje és biztonsága elleni bűncselekmények büntethetőségéről szóló törvényjavaslatot 7365-ös számon Gáspár Miklós képviselőtársunk, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője terjesztette elő.
Először a 7302-es számú kormány-előterjesztés napirendre tűzéséről határoz az Országgyűlés. Kérdezem tehát, egyetért-e az Országgyűlés az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról szóló törvényjavaslat tárgysorozatba vételével. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a Kormány indítványát 171 szavazattal, 33 ellenében, 46 tartózkodás mellett tárgysorozatba vette.
Az előző döntésünkre figyelemmel megkérdezném Gáspár Miklóst, hogy fenntartja-e indítványát. – Nincs jelen, de Csépe Béla frakcióvezető úr nyilatkozni kíván.
Felszólaló: Csépe Béla (KDNP)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi