MÓZS JÓZSEF (KDNP)

Full text search

MÓZS JÓZSEF (KDNP)
MÓZS JÓZSEF (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Nem kívánok párhuzamot vonni a turai esettel, de Székesfehérvár mellett is lőfegyverrel megöltek két embert vasárnap délután.
A történet dióhéjban a következő. Ez a két ember vadászat közben véletlenül orvvadászokkal találkozott, akik nem kívántak tanút hagyni maguk után.
A sajtóban minderről nem sok szó esett, de ez a tragédia nem is keverhető a manapság divatos elemekkel, úgymint az etnikai színezet, illetve fasisztázás vagy bőrfejűzés. Mivel számunkra nemcsak az idegen szép, szólni kell az esetről, mert neuralgikus kérdésekre vet fényt. Ez pedig egyrészről a rendőrségi törvény hiánya, másrészről a kivonuló szovjet csapatok által itthagyott illegális fegyverek kérdése. A rendőrségi törvény – lévén kétharmados – helyzete szinte reménytelen a mai Magyarországon.
Itt kell elmondanom, én úgy látom, hogy Magyarországon keveredik a szabadság és a szabadosság, és nagyon gyakran összemosódik a demokrácia és az anarchia mint olyan.
S mindezek után kérdezem a belügyminiszter úrtól: mit tehetnek önök a hasonló tragédiák megelőzése érdekében, illetve mely tényezők gátolják a rendőrség munkáját a törvénykezés vonatkozásában? Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi