PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ)

Full text search

PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ)
PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az ez évi II. számú törvény 39. §-a alapján a kiváló szövetkezeti tagok a szövetkezet adósságából rájuk eső arányos részt csak abban az esetben vállalhatják át, amennyiben a szövetkezet hitelezői ehhez hozzájárulásukat adják. Több esetben tudomásomra jutott, hogy a pénzintézetek ezt a hozzájárulást nem adták meg, mert nem látnak garanciát a visszafizetésre. Ebben az esetben pedig a kiváló szövetkezeti tagok kénytelenek azonnal készpénzben kifizetni – ha tudják – a rájuk eső adósságot. Legtöbb esetben, sajnos, nem tudják.
Kérdezem, gondolt-e erre a tisztelt Kormány. Ha igen, kaphatnak-e a pénzintézetek garanciát a hitelek visszafizetésére ebben a speciális esetben, vagy pedig működik-e valamilyen célhitel, amelyet a kiváló tagok a rájuk eső tartozás kiegyenlítésére vehetnének fel.
Ha nem történt még intézkedés, akkor véleményem szerint azonnali lépések szükségesek. Különben a kiválás sok esetben illúzió marad, mert vagy nem tudják kifizetni a százezres nagyságrendű összegeket, vagy ha kifizetik, az új vállalkozás anyagi alapjai rendülhetnek meg.
Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi