TÓTH SÁNDOR (KDNP)

Full text search

TÓTH SÁNDOR (KDNP)
TÓTH SÁNDOR (KDNP) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! A vasúti koncessziós törvény általános vitájánál több olyan kérdést érintettem, amely azóta is problematikus, és választókörzetem elég nagy számú vasúti dolgozói közül többen megkerestek, és az átalakulási, átalakítási folyamatokról egészen speciális kérdéseket tettek fel. A sajtóban és az azóta megjelent különböző határozatokban találkoztam a racionalizálási terv keretében sorra kerülő különböző átalakítási szándékokkal, közte természetesen a privatizációs szándékkal is, amit én megnyugodva vettem tudomásul. Viszont szeretném megnyugtatni azokat a vasúti dolgozókat, akiknek valóban komoly gondjaik vannak. Ebből a csoportból szeretnék ma felidézni néhány kérdést, ami összefügg természetesen, és ilyen formában az egy kérdés tulajdonképpen három kérdéssé alakul.
A téma az, hogy a racionalizálási terv keretében 18 ezer fő munkavállalót érint majd a társasági átalakítás, a privatizáció következtében a Magyar Államvasutak szervezetéből való kiválás.
A dolgozók – amint említettem is – kissé aggódva ítélték meg, hogy a tervezett változások, úgy érzik, nincsenek megfelelően előkészítve úgy, ahogy a vonatkozó törvények azt előírják.
Ilyen formában az első kérdésem az lenne, hogy a vasútnak lesz-e megfelelő rendelésállománya a privatizált, a volt MÁV gazdálkodó szervezetek részére. A második: tudja-e biztosítani indulásukhoz a megfelelő forgótőkét; míg a harmadik: biztosított lesz-e a szociális és a jóléti ellátás legalább az eddigi szinten. Köszönöm szépen, és kérem miniszter úr szíves válaszát. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi