ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Az interpellációk és kérdések előterjesztésére holnap, kedden 14 és 16 óra között nyílik lehetőség.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság ma délutáni ülésén kialakult állásfoglalásnak megfelelően, és eltérve a napirendi javaslattól, nem teszek javaslatot a 11. és 13. pontban lévő előterjesztések tárgysorozatba vételére. Ezek az előterjesztések az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekről, illetőleg a világkiállítási alap létrehozásáról kívánnak rendelkezni. E törvényjavaslatok vitájának megkezdésére – közös megállapodás alapján – későbbi ülésen kerül sor.
A házbizottság ülésén nem alakult ki egyetértés abban, hogy a napirendi javaslat 14/a pontjában szereplő 6478-as számú, Zsiros Géza által benyújtott, a szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat a ma kezdődő ülés tárgysorozatát képezze-e. Ezért erről külön kell az Országgyűlésnek határoznia.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat tárgysorozatba vételével.
Megkérem képviselőtársaimat, helyezkedjenek el a nyomógomboknál a határozatképességet biztosítandó! Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Még lesz ugyanilyen tárgyú határozathozatalunk.
Az Országgyűlés 143 szavazattal, 37 ellenében, 38 tartózkodás mellett a törvényjavaslat tárgysorozatba vétele mellett foglalt állást.
(16.20)
Ugyancsak nem alakult ki egyetértés abban, hogy a napirendi javaslat 14/b pontjában szereplő, 7195-ös számú, Cséfalvay Gyula által benyújtott, és ugyanezeknek a törvényjavaslatoknak a módosítását indítványozó másik javaslat képezze-e ülésünk tárgysorozatának egyik pontját.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e, hogy a Cséfalvay-féle módosító javaslatot a tárgysorozatba vegyük. Most kérem állásfoglalásukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 133 szavazattal, 43 ellenében, 40 tartózkodás mellett a javaslatot a tárgysorozatba illesztette.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi