ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az előterjesztő ügyrendi bizottság állásfoglalását az egyes szavazásoknál közlöm, így külön megkérdezésük szükségtelen.
Tájékoztatom ugyancsak képviselőtársaimat arról, hogy a Házszabály elfogadásához és módosításához az Alkotmány 24. §-ának (4) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők több mint kétharmadának igen szavazata szükséges. (Közbeszólások jobbról: Elnök Úr! Nyomja meg a csengőt! – Megtörténik.) Igen.
Módosító javaslatot nyújtott be az alkotmányügyi bizottság 7304-es számon, illetőleg a költségvetési bizottság 7292-es számon.
A 7304-es számú módosító javaslat 1. pontjában az alkotmányügyi bizottság az országgyűlési határozati javaslat 2. §-ának módosítását indítványozza, amelyben a Házszabály 43. § (1) bekezdés b) pontja módosul.
Lényege: a képviselő által előterjesztett módosító javaslat megvitatásának időpontjáról a képviselőt értesíteni kell.
Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 215 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
A 7304-es számú módosító javaslat 2. pontja, valamint a költségvetési bizottság 7292-es számú módosító javaslata az országgyűlési határozati javaslat mellékletének módosítására irányul.
Az alkotmányügyi bizottság javaslata magában foglalja a költségvetési bizottság indítványát.
Először az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 7304-es számú módosító javaslat 2. pontja szerint, amely a mellékletet képező formanyomtatvány bevezető mondatában, lábjegyzeteiben és magyarázó szövegrészében kíván módosítani.
Az ügyrendi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 165 igen szavazattal, 22 ellenszavazattal, 43 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Kérdezem dr. Dávid Ibolyát, az ügyrendi bizottság elnökét, látja-e akadályát a végszavazásnak. (Nem.) Nem. Mások esetleg? (Nem.) Nem.
Tehát végezetül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről szóló 8/1989-es országgyűlési határozat módosítását indítványozó 7227-es számú országgyűlési határozati javaslatot és annak mellékletét? Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a határozatot 174 igen szavazattal, 7 ellenszavazattal, 50 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi