SZILI SÁNDOR (MSZP)

Full text search

SZILI SÁNDOR (MSZP)
SZILI SÁNDOR (MSZP) Tisztelt Miniszter Úr! Az utóbbi időben a kormány több tagja és a tv Össztűz című műsorában ön is határozottan kijelentette, hogy a szélsőjobboldali megnyilvánulások mellett nagyobb veszélyt jelenthet a szélsőbaloldal. Tekintettel arra, hogy az Országgyűlésnek joga van megismerni ezeket a veszélyeket, kérem, tájékoztasson bennünket a tényekről, hogy a szélsőbaloldali erők milyen eszközökkel és módon veszélyeztetik a magyar demokráciát?
Második kérdésem: ön szerint a belügynek nem volt rálátása arra, hogy provokáció történhet október 23-án a Kossuth téri ünnepségeken. Ezzel szemben a magukat Nemzeti Társaság apródtagozatának nevező fiatalok, mellesleg az országgyűlési futárszolgálattal kézbesített levelükben arról adnak tájékoztatást, hogy "Szervezetünk, a Nemzeti Társaság részt vett 1992. október 23-án a Kossuth téren rendezett '56-os ünnepi nagygyűlésen. Aki a téren volt, láthatta, hallhatta a jelenlévőket és megnyilatkozásaikat. A Nemzeti Társaság a bejelentett emlékező gyűlést és a toborzást az országzászló alatt kívánta megtartani." Ismétlem, a bejelentettet.
Ugyanebben a levélben elismerik a botrányt kiváltó egyenruha viseletét is. Nem világos számomra, hogy ha előre bejelentett emlékező gyűlés volt, hogyhogy a rendőrség nem tudott róla? Egy idézet: "Kezdettől fogva figyelemmel kísértük a skinheadek mozgását, és a szükséges információkat időben a rendőrség tudomására hoztuk." – mondta múlt szerdán Füzessy miniszter úr.
Kérdezem tisztelettel a miniszter urat, hogy az ünnepi nagygyűlésen kívül volt-e más emlékező gyűlés bejelentve 1992. október 23-án a Kossuth téren?
Miniszter Úr! Ki nem mond igazat? (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi