PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:

Full text search

PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:
PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Pillanatnyilag a Kormány képviselőjeként szeretnék néhány rövid szóval reagálni, a képviselői hozzászólásomat később, a helyemről mondom el.
Nagyon fontosnak tartom, hogy most rögtön reagáljak, mert egy kicsit az az érzésem, mintha Eörsi Mátyás nem olvasta volna el a törvényjavaslatot… (Közbeszólás jobbról: Így van!) …, néhány olyan dolgot mondott itt nekünk, ami nincsen a törvényjavaslatban, és teljesen érthetetlen és értelmezhetetlen, hiszen szó nem volt arról, hogy hosszú időig tartó várakozás van a családvédelmi szolgálat után, hiszen még arra is vigyáztunk, hogy a családvédelmi szolgálatnál, amikor megkapja a papírt, akkor a várakozási idő a szolgálat és a kórház közé került, visszamennie nem kell. Be lehet azonnal jelentkeznie a kórházba, de három napon belül nem végezhető el a műtét, ami egyébként elég ritka, hogy meg is történjen. Ez az egyik kérdés.
A másik az, hogy a családvédelmi szolgálat munkatársának nincsen joga felülbírálni a nőnek a döntését. Ez a törvényben nem szerepel, tehát teljesen érthetetlen számomra, hogy miért mond olyanokat, hogy itt egy ember el fogja bírálni a nőt. Semmiféle jogosítványa: arra nincsen, hogy felülbírálja. Egyre van jogosítványa, azok után, hogy átadta az információt, kitöltse a kérőpapírt és a kezébe adja. Úgyhogy teljesen érthetetlen a számomra ez, a többire pedig majd később fogok kitérni. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi