ORBÁN VIKTOR, DR. a FIDESZ frakcióvezetője:

Full text search

ORBÁN VIKTOR, DR. a FIDESZ frakcióvezetője:
ORBÁN VIKTOR, DR. a FIDESZ frakcióvezetője: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim!
Nem szándékozom mindenre kitérni, és nem is a kétperces időkeretben szeretnék hozzászólni a személyemet érintő néhány megjegyzés miatt, hanem az ügyhöz szeretnék inkább hozzászólni.
Először azonban annyit szeretnék mondani, hogy már a parlamenti ülésen is azt a kifejezést használtam, hogy az emberekben él a gyanú, és ezt el kellene oszlatni. Ezt a megfogalmazást tartom fenn most is, igenis, az a gyanú él, hogy összeérnek legális politikai erők jobboldali erői, jobboldali csoportjai, s a szélsőjobboldali csoportok.
Van okunk arra, van az embereknek oka arra, hogy ezzel a gyanúperrel éljenek. Azt gondolom, hogy bár szép dolog, hogyha kopjafákat szentelnek ebben az országban, de ha a skinheadek állítanak kopjafát, akkor a dolog kicsit másképpen fest.
Ha MDF-csoportok finanszírozzák a kopjafák skinheadek általi állítását, akkor az némileg elgondolkoztatja az embereket. Elgondolkoztatja az embereket az is, hogyha '56-os, egyébként valóban a szabadságharcban érdemeket szerzett embereket összefogó csoportok székházában tartanak a skinheadek nagygyűléseket. Ezek a jelenségek az embereket izgatják, és némi félelemmel töltik el,… (Zaj. – Közbeszólás a KDNP soraiból: Miről beszél?) és gyanúra adnak okot. Ezek tények, uraim! (Zaj. – Közbeszólás a jobb oldalról: Hol?)
Uraim, ezek tények, önök is tudják… (Zaj. – Közbeszólás a jobb oldalról: Hol?) önök is tudják… (Zaj. – Az elnök csenget.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi