KŐSZEG FERENC (SZDSZ)

Full text search

KŐSZEG FERENC (SZDSZ)
KŐSZEG FERENC (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Négy kérdést kívánok feltenni egyes, a sajtóban megjelent, önnek tulajdonított kijelentésekkel kapcsolatban.
1. Megfelel-e a valóságnak, hogy ön augusztus 4-én tartott sajtótájékoztatóján azt mondta volna, hogy egyes képviselők államtitkokat fecsegnek ki? Ha igen, tett-e feljelentést államtitok-sértés bűncselekményének gyanúja miatt az ügyészségen?
2. Mondotta-e azt, hogy a jövőben bizonyos információkat nem fog közölni a képviselőkkel? Ha igen, azt jelenti-e ez, hogy ön a jövőben a nemzetbiztonsági bizottságban csak részlegesen fog tájékoztatást adni a felügyelete alá tartozó hivatalok tevékenységéről, a bizottság zárt ülésén a képviselők kérdésére megtagadja a választ, vagy netán valótlan választ szándékszik adni?
3. Megfelel-e a valóságnak, hogy Ön azt mondta: kívánatosnak tartaná, ha a nemzetbiztonsági szerveknek rálátásuk lenne a gazdasági életre, s ennek keretében a külföldi üzletembereket ellenőrizhetnék.
Úgy értendő-e ez, hogy a nemzetbiztonsági szervek a jövőben magánfelek felkérésére is gyűjtenének információkat?
A Nemzetbiztonsági Hivatal eszerint nemcsak bűncselekmény gyanúja esetén kezdené meg az előzetes nyomozást, hanem felkérésre, illetve akkor is, ha a külföldi üzletember nagyobb vállalkozásba kezd Magyarországon? A külföldi üzletemberek ilyen jellegű leinformálása esetén elgondolása szerint használnának-e titkosszolgálati módszereket: telefonlehallgatást, rejtett behatolást?
Végül pedig: megfelel-e a valóságnak, hogy ön a Kereszténydemokrata Néppárt székházában tartott szeptember 21-i előadása során arról beszélt, hogy a POFOSZ szakértői rálátással bírnak a Nemzetbiztonsági Hivatal tevékenységére? Mit jelent az, hogy a POFOSZ jelenlétét a hivatalban a nemzetbiztonsági bizottság sem ellenezte?
Várom miniszter úr válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi