ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal összhangban a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom valamennyi állandó bizottságnak és a nemzetbiztonsági bizottságnak is.
Az általános forgalmi adóról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a szociális bizottságnak és a gazdasági bizottságnak és a költségvetési bizottságnak.
A fogyasztási adóról és árkiegészítésről szóló javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak és a szociális bizottságnak.
A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi törvény módosítását indítványozó javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési s az alkotmányügyi bizottságnak.
A társasági adóról szóló módosított 1991. évi törvény módosítására irányuló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
A helyi adókról szóló 1990. évi törvény módosítását indítványozó javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottságnak.
Az adózás rendjéről szóló 1990. évi törvény módosításáról szóló javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
Az útalapról szóló 1992. évi törvény módosításáról rendelkező javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól s azok 1993. évi költségvetéséről szóló javaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, a költségvetési s az alkotmányügyi bizottságnak.
Az országos érc- és ásványbányák akkumulátorfeldolgozó üzemével kapcsolatos járadékfizetési kötelezettség átütemezéséről szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési bizottságnak.
A Tiszaderzs község önkormányzati képviselő-testülete feloszlatásáról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az önkormányzati s az alkotmányügyi bizottságnak.
Az 1993. évi Vagyonpolitikai Irányelvekről szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, a gazdasági, az alkotmányügyi és a szociális bizottságnak.
A földrendező bizottságok feladatairól és hatósági jogköréről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági és az önkormányzati bizottságnak.
A Kormány foglalkoztatáspolitikai koncepciójának benyújtásáról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági és a szociális bizottságnak.
Az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről szóló 1989. évi országgyűlési határozat módosítását megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy a tegnapi ülésnapon határozatképtelenség miatt az Országgyűlés nem tudta elfogadni a tárgysorozatra tett javaslatot, noha az egyes napirendi pontok ismertetése megtörtént. A tegnapi napra tervezett előterjesztések tárgyalásának áthúzódása a mai napra szükségessé teszi, hogy a tárgysorozat elfogadását követően ismertessem az ülésnap várható programját, mely ütemezésében tér el a napirendi javaslat mellékletében közöltektől.
Szájer József ügyrendi kérdésben szót kér.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Szájer József (FIDESZ)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi