NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)

Full text search

NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ)
NÁDORI LÁSZLÓ (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Meglehetősen részletesen leírtam a kérdésemben, hogy miért drága az úszásoktatás. Ezúttal csak a javaslataimat olvasnám fel, mert hisz' pontosan erre van szükség, hogy ezeket teljesítsük.
Javaslatom a következő: első és talán legfontosabb, hogy az 1/1992. (I. 6.) KHVM-rendelet módosíttassék – elsősorban a díjcsökkentő tétel. A sportpályák esetében, amit az 1. számú mellékletben sorol fel a rendelet, egyedenként, a pálya borítását figyelembe véve állapítsák meg a locsolás napi, illetve éves reális szükségletét – tehát a tartánt és a füvet ne tévesszék össze.
Az ivóvíz – tehát fürdés, mosás – napi mennyisége a tényleges emberi szükséglethez igazítottan kerüljön megállapításra.
A napi normatívákat az üdülők, kempingek mintájára csak a tényleges használat idejére számítsák fel – tehát az iskoláknak ne 364 napra.
Locsolás esetén ne kelljen csatornadíjat fizetni.
Az uszodák újabb nehéz helyzetére később ismét vissza kell térni ezzel összefüggésben.
Végül: az oktatási intézményeket kétszeresen is sújtja a rendelet. Ha esetleg rendelkeznek sportpályával – mármint az oktatási intézmények ", részükre külön szabályzatot, kedvezményt kellene adni.
Kérem államtitkárnő válaszát és állásfoglalását a javaslataimmal kapcsolatban… Bocsánat! Államtitkár Úr! Vízre gondoltam, környezetvédelemre asszociáltam – elnézést kérek. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi