BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter:

Full text search

BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter:
BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter: Egész biztos, hogy nagyon rövid leszek.
A rendőrségi törvény miattam késett, egy új rendőrségi törvényváltozat kidolgozása miatt.
Még annyit: a Büntető Törvénykönyv kétségkívül már többedik változata, de a gazdasági jogra vonatkozó része egy erőltetett ütemű kidolgozás alatt áll. Remélem, hogy az ősz folyamán benyújtásra kerülhet a Parlamentben.
Itt jegyzem meg, nem volt időm rá válaszolni: az igazgatási szervezet alkalmazkodási problémái az új viszonyokhoz. Ez valóban külön téma lehetne, nagyon szép szakmai téma, mellyel kapcsolatban én örömmel fogadom, ha egyáltalán annak lehetne tekinteni a Wekler képviselő úrral folytatott ilyen természetű polémiát. Az önkormányzatoknál a bevételt ott kell hagyni kezdetű credo nem a legjobb, egészen addig, míg a bevétel, a bevételforrás megoszlásának ez az átmeneti rendszere van ebben az országban, bizonyára tudja Wekler képviselő úr, hogy ez nem kis problémát okozhat. Nem kis problémát okozhat, és a normatív elosztási rendszer alapvetően ezt befolyásolja. Az egyenetlenség ördögi törvénye mindenképpen.
Elhangzott itt egyébként az is az elszegényedő magyar faluval kapcsolatban, hogy e két év alatt ez a Kormány az önkormányzati juttatásokból a községeknek, az összesnek a 25%-át dotálta, míg '89-ben mindössze az önkormányzati pénzfedezet 10%-a jut a községekre. Ez is csak egy elem, dehát annyi minden elhangzott, erre mind kellene figyelni.
Most azzal a mondattal én nem tudok mit kezdeni, az előbbi minősítésembe vagyok kénytelen sorolni, hogy a Kormány nemcsak a cigányságot csapta be, hanem az egész nemzetet. Ezek azok a mondatok, kijelentések, amelyek érdemi vita tárgyát e Házban nem képezhetik. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi