KÁDÁR PÉTER (SZDSZ)

Full text search

KÁDÁR PÉTER (SZDSZ)
KÁDÁR PÉTER (SZDSZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Körösök vidékének élővilága, a Dél-Alföld természeti értékei az eddigieknél fokozottabb védelmet igényelnek. Ehhez hatékony tájvédelemre, egy korszerű igazgatási és hatósági intézményrendszerre van szükség. Ennek megvalósításában fontos lépés előtt áll a tárca: új intézmény létesítésére készül, amely átvenné az eddig a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatósága által ellátott feladatokat a térségben, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a helyszíntől 150-180 kilométerre fekvő kecskeméti központ alkalmatlanná vált a megnövekedett tájvédelmi feladatok ellátására. Az új térségi centrum nemcsak a környezetvédelem, hanem az általános térségfejlesztés szempontjából is nélkülözhetetlen.
(14.50)
Ezenkívül egy nagyszabású terv, a Körös–Maros vidéki nemzeti park megvalósításának fontos állomása lehet. Ennek a távlati célnak a valóra váltására a régió önkormányzatai egyesülést hoztak létre.
Nem csoda hát, ha a tájvédelmi körzet központjának elnyeréséért több város is versenybe szállt. Ezek után a következők a kérdéseim:
Milyen szempontok alapján kerül sor a helyszín kijelölésére? Milyen döntés várható, és végül ön – személy szerint –, miniszter úr, melyik változatot támogatja?
Érdeklődéssel várom a válaszát. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi