KÁDÁR PÉTER (SZDSZ)

Full text search

KÁDÁR PÉTER (SZDSZ)
KÁDÁR PÉTER (SZDSZ) Köszönöm a válaszát, Miniszter Úr! Azt, hogy elfogadom ezt a választ, kérem, tekintse a bizalom jegyének, Gyula város bizalma jegyének annak érdekében, hogy ez a központ ebben a városban kerüljön felállításra.
Kérem képviselőtársaimat, hogy ezt az érvelést most ne az egyszerű helyi érdekű lobbyzás hangjaként hallják, hanem a valóban hűvös számítás és a racionális érvek megalapozott rendszerének tekintsék. A következő érveket hadd állítsam fel a gyulai változat mellett:
Egyrészt a városnak gyakorlata és szakembergárdája van a szakhatósági, térségi, központi igazgatási feladatok ellátásában. Másrészt a Körös-vidéki tájvédelmi munkában nélkülözhetetlen a romániai szakhatóságokkal való hatékony együttműködés. Ebben ugyancsak tapasztalata van az ott működő Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakembereinek.
Harmadrészt: miniszter úr említette a helyi önkormányzatok támogatását, a befogadókészséget. A legfrissebb információm van arról, hogy a helyi önkormányzat, a gyulai képviselőtestület ingatlant ajánlott fel erre a célra, egy olyan ingatlant, amely minden szempontból megfelel egy ilyen központ működtetésének.
Tehát a fenti érvek alapján, még egyszer hangsúlyozva a megelőlegezett bizalmat, azt kérem, hogy ezt az elfogadó válaszomat ne kelljen a későbbiekben, legalábbis erkölcsileg visszavonnom miniszter úrtól. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi