SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)

Full text search

SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)
SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP) Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Amikor a közelmúltban a kormánytájékoztatón bejelentették a műholdas televíziós adás kérdését, ennek kapcsán interpellálnék. De ezt nem azért teszem, mert nem értenék egyet ennek az elképzelésnek egyik céljával, nevezetesen a határon túli magyarság tájékoztatása, művelődése kérdésével. Fordítva, úgy gondolom, hogy e nemes elképzelés megvalósításához nem a jó formát, nem a jó megoldást találták meg.
A bejelentés időpontjában erőltetett menetben folyik a Parlament bizottságai előtt a média helyzetét rendező törvény vitája, valamint a frekvencia- és távközlési törvény előkészítése. A viszonylag nyugodt vita, a Kormány részéről többször kinyilvánított együttműködési szándék kérdőjeleződik meg a Kormány műholdas adások ügyében, úgy gondolom, egyoldalú és kisajátító intézkedései miatt.
Ennek alapján a kérdéseim a következőek:
Mi indokolta bizonyos technikai kérdéseken túl a Kormány műholdas adás megindítása irányában tett hirtelen lépését?
E lépés véleményem szerint szellemében mindenképpen ellentétben áll az Országgyűlés napirendjén szereplő, a Kormány által beterjesztett médiatörvénnyel.
Második kérdésem: nem lenne célszerűbb olyan fontos kül-, illetve belpolitikai kérdést, mint a határon túli magyarság tájékoztatása és a magyar kultúra terjesztése, nem csupán kormányzati keretek között kisajátítva, hanem nemzeti konszenzus alapján kezelni, hasonlóan a külpolitika egyéb kérdéseihez?
(15.30)
Harmadik kérdésem: milyen forrásból biztosították az előkészítő beruházásokat, s miből tervezi a Kormány a további költségeket fedezni.
Negyedik kérdésem: milyen frekvenciahasználati engedéllyel rendelkezik e kísérlet, és ki adta ezt az engedélyt ki? Kérdésem második fele, hogy úgy gondolom, hogy mindenfajta műsorszóró lehetőségre vonatkozik a frekvenciamoratórium, tehát a Kormány ez irányú intézkedését, hogy egy új műsorszóró- lehetőséget nyit, lehet-e úgy értelmezni, hogy ezzel feloldotta egyoldalúan a frekvenciamoratóriumot?
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi