PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Rendkívül rövid leszek. A módosító javaslatom a külföldiek magyarországi befektetéseiről szóló törvény 12. §-ának (2) bekezdésére vonatkozik, amely azzal foglalkozik, hogy az apportot a külföldi miben teljesítheti, ha nem pénzbeli hozzájárulást nyújt a Magyarországon működő vagy Magyarországon létrejövő vállalkozáshoz. Tulajdonképpen az eredeti törvény szövege elfogadható lenne minden tekintetben abban az esetben, hogyha a magyar vállalatok nem szenvednének tőkehiányban, és nem lennének abban a helyzetben, hogy gyakran belekényszerülnek bármilyen apport elfogadására a rendelkezésükre álló eszközök hiányában, gyöngesége miatt.
Én azt javaslom, hogy segítsük a magyar vállalatok tárgyalókészségét, tárgyalóképességét e tekintetben azzal, hogy a törvény szövegét egészítsük ki egy olyan gondolattal, amely arra utal, hogy kizárólag korszerű berendezések, kizárólag új technológiák jöhessenek be a vállalatokhoz, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a cégek versenyképessége növekedhessen. El lehetne kerülni egy megfelelő módosítással azt a helyzetet, hogy gyakorta leszerelt, elhasznált gépeket, több esetben környezetszennyező technológiákat hoznak be apport címén az országba.
A javaslat maga rendkívül egyszerű. Én remélem, hogy képviselőtársaim egyetértésével találkozik. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi