MÉCS IMRE (SZDSZ)

Full text search

MÉCS IMRE (SZDSZ)
MÉCS IMRE (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A tárgybeli büntetőjogszabályok módosítása során bukkantam egy olyan problémára, ami nagyon általános. Ez pedig az, hogy törvényekben és törvényhelyben forint összegek szerepelnek.
A jelenlegi inflációs időkben ez azt jelenti, hogy igen gyakran kell a törvényeket módosítani. S azon túlmenően, hogy egy módosító javaslatot adtam be arra vonatkozóan, hogy a pénzbüntetések, illetve az átváltható büntetéseknek a tétele az mindig igazodjon valamilyen általános mértékhez, és ezt a mértéket jobb híján a Kormány által megállapodott minimálbérben találtam meg, úgy gondolom, hogy ez ennek a törvényjavaslatnak a kezelése során megoldást jelent, de jó lenne, hogyha az Igazságügyi Minisztérium és a törvény-előkészítés gondolkodna azon, miképpen lehetne megoldani, hogy egy általános állami pénzmérőszámot határoznának meg. Nem tudok rá kitalálni nevet, de gondolom, hogy erre vannak avatott jogászok, amelynek az értékét évente meghatározná a Parlament. Utána a törvényekben csak erre a mérőszámra hivatkoznának, tehát hogy ennek a mérőszámnak a tízszerese, háromszorosa és így tovább.
Ebben az esetben nem volna szükség arra, hogy az inflációs hatásokat követendő, évente vagy kétévente törvények sorát módosítsa a Parlament, és elvegye ezzel a drága idejét és a munkaerejét. Ezért felhasználtam az általános vita keretét, hogy erre az Igazságügyi Minisztériumnak a figyelmét felhívjam, és úgy gondolom, hogy jó lenne erre valamilyen értelmes javaslatot kidolgozni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal a törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi