SÁROSSY LÁSZLÓ földművelésügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

SÁROSSY LÁSZLÓ földművelésügyi minisztériumi államtitkár:
SÁROSSY LÁSZLÓ földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Kaposvári Húskombináttal kapcsolatban valóban korábban benyújtott interpellációját tulajdonképpen képviselő úr is megválaszolta, mert hiszen az abban feltett kérdés, hogy tudniillik a kistermelők mikor juthatnak pénzükhöz, az jelenleg úgy tűnik, hogy megoldást nyert.
Én egyébként az interpellációtól függetlenül múlt hét szombatján Kaposvárott jártam, ahol a Parasztszövetség, a gazdakörök, valamint a termelők képviselőivel volt alkalmam találkozni, és természetesen megragadtam az alkalmat, hogy érdeklődjem náluk, hogy ez a valóban akut probléma most már megoldódik-e, és megnyugtató volt számomra, hogy mintegy 90 millió forint kifizetése már megtörtént. Közismert, hogy a Kormány ennek a húskombinátnak a reorganizációjára – csúnya szó! ", életbentartására – inkább így mondanám – 900 millió forint kormánygaranciával egy rendkívüli hitelt biztosított. Nagyon reméljük, hogy ezzel a lehetőséggel a húskombinát élni tud, és rögtön hozzá szeretném tenni, hogy ez a garancia egyben arra is garancia – mert hiszen ez előírás volt ", hogy a kistermelőknek a fennálló tartozásokat a Kaposvári Húskombinát maradéktalanul teljes volumenben fizesse vissza. Információim szerint első lépésben a tőketartozást rendezik, és ezt követi az elmaradt kamatok kifizetése is.
Úgyhogy kérném e helyről is képviselő urat, mint a körzet ismerőjét, hogy minden fejleményről legyen olyan kedves és informáljon bennünket. Természetesen mi is folyamatosan figyelemmel kísérjük az ottani eseményeket, de azt hiszem, hogy az országgyűlési képviselők ebben rendkívüli módon segíteni tudják a mi munkánkat.
Az általában elmondottakkal, amit az interpellációhoz fűzött képviselő úr, valójában csak egyet tudok érteni. Mert hiszen egy olyan gyökeres átalakulás zajlik az ágazatban, aminek sajnos ilyen vadhajtásai is előfordulnak, talán a kívánatosnál nagyobb számban is. Én természetesen mindent el fogok követni kollégáimmal, a minisztériumi szakemberekkel együtt, hogy lehetőség szerint időben – hangsúlyozom, nem utólag, hanem időben – elejét tudjuk venni az olyan jellegű anomáliáknak, mint például a képviselő úr által említett tavalyi húskrach – ha szabad az ön kifejezését használnom.
Kérném az interpelláló képviselő urat és a tisztelt Házat válaszom elfogadására. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi