SZABÓ IVÁN, DR. ipari és kereskedelmi miniszter:

Full text search

SZABÓ IVÁN, DR. ipari és kereskedelmi miniszter:
SZABÓ IVÁN, DR. ipari és kereskedelmi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Csak igazán néhány mondattal az írásban megadottakat kiegészíteném.
Talán emlékezik interpelláló képviselőtársam is és a tisztelt Ház, hogy akkor arra hivatkoztam, hogy a kormányzat és a Bányász Szakszervezettel kötött megállapodás értelmében március 31-éig folynak azok az egyeztető tárgyalások, amelyeknek keretében a megoldás módozataira valószínűleg tudunk megoldást találni, és ennek eredményeképpen fogom írásban megadni a válaszomat.
Tekintettel arra, hogy ebben az egyeztető tárgyalássorozatban elvileg nem sikerült olyan megállapodást találni, amelyik mindenkinek a megelégedésére szolgálhat, mindössze fölvetődtek azok a lehetőségek, amelyek a mozgásterületünket behatárolják: valamilyen olyan alapnak a létrehozása, amelyik intézményesen, a költségvetéstől elválasztva is biztosítja a bányászoknak ezt a járandóságát, azt követően, hogy az a bánya, amelyiknek egyébként a kollektív szerződése tartalmazná ilyen irányú kifizetések kötelezettségét… – nem tudtuk megtalálni ennek finanszírozását az adott időszakban.
Egyértelművé vált, hogy az ipari tárca ezt a kérdést a saját hatáskörén belül megoldani nem tudja, ehhez új kormányhatározatra van szükség, amelynek többvariációs lehetőségei közül az ipari tárca azt fogja a Kormány elé terjeszteni, amelyet a középszintű egyezetető fórumon az ipari tárca keretén belül a legnagyobb hangsúllyal tudunk az összes érdekeltek részvételével eldönteni.
Erre vonatkozólag, hogy ezt lebonyolítsuk, több alternatívával a középszintű érdekegyeztető elé megyünk, hogy április 30-áig a megoldást új kormányhatározat érdekében benyújthassuk. Erre vonatkozólag kérem a tisztelt interpelláló és a Ház egyetértését. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi