CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)

Full text search

CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP)
CSEHÁK JUDIT, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kósáné dr. Kovács Magda képviselőtársammal együtt, a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciója nevében nyújtottuk be képviselői indítványunkat. Ha javaslatunkat nemcsak megtárgyalná, hanem el is fogadná a Parlament, akkor ennek következtében mindazok számára, akiknek munkanélküli segélye lejár, elhelyezkedni nem tudnak és bizonyos feltételeknek megfelelnek, a minimálbér 70 %-ának megfelelő összeg – általunk munkanélküli járadéknak, szociális járadéknak nevezett összeg – járna.
Javaslatunk arra is vonatkozik, hogy ezek az emberek nemcsak egy bizonyos pénzösszeget kapnának, hanem a járadék folyósításának időtartama szolgálati időnek is számítana, csakúgy, mint a munkanélküli járadékra, a képzési támogatásra, a pályakezdők képzési segélyére, valamint erre a szociális járadékra jogosultak esetében. Nagyon fontos volna ennek az ügynek a megtárgyalása, hiszen nemcsak a nyugdíj szempontjából fontos szolgálati idő lenne itt az érintettek számára nélkülözhetetlen, hanem az egészségügyi ellátásra való jogosultság is.
Önálló képviselői indítványunk benyújtása azért időszerű, mert ugyanilyen módosító indítványunkat a foglalkoztatási törvény tárgyalásánál a Parlament arra hivatkozva utasította el, hogy ezt az ellátási formát a később tárgyalandó szociális törvényben kívánja rendezni. A szociális törvényt a Parlament eddig nem tűzte napirendre, és imereteink szerint év végére körülbelül 80 ezren lesznek olyanok, akiknek a munkanélküli segélye már lejár, mindenféle szociális támogatásból kiszorulnak – így a nyugdíj szempontjából fontos szolgálati időre és egészségügyi ellátásra nem lesznek jogosultak.
Kérjük ezért képviselőtársainkat, hogy a Parlament tűzze napirendjére indítványunkat, és tárgyalja meg a foglalkoztatási törvény módosítására tett javaslatunkat.
Köszönöm. (Taps a bal oldalról)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi