KAPITÁNY FERENC

Full text search

KAPITÁNY FERENC
KAPITÁNY FERENC (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim!
Az 1992. évi költségvetésben szociális célra 1 milliárd forint került elkülönítésre azzal, hogy az csupán a szociális törvény megszületése után használható fel. Tekintettel arra, hogy ennek a törvénynek megszületése időpontját még jósolni sem tudjuk, most ragadtam meg az alkalmat, hogy önálló képviselői indítványban – mivel bár így adtam be, de a Ház adminisztrációja módosító javaslatnak minősítette – ennek a tilalomnak a hatályon kívül helyezését kérjem.
A Társadalombiztosítási Főigazgatóság olyan nehéz helyzetben van, hogy a szociális törvény elfogadását nem várhatja meg, és már most szükség van az 1 milliárd forint előirányzat felhasználására, hogy a rendkívüli módon növekvő szociális feszültséget enyhíthesse. Jelenleg 55 milliárd forint a követelése a Társadalombiztosítási Főigazgatóságnak a különböző vállalatokkal, intézményekkel szemben, amelyek a közismert gazdasági nehézségek miatt fizetni nem tudnak. Ilyen körülmények között az előirányzat felhasználására zárolt összeget fel kell oldani. A társadalombiztosítási alap kérdésének tárgyalásakor egyéb források feltárására, kiaknázására módosító javaslatomat már benyújtottam. Nem lehet vitás, hogy a Társadalombiztosítási Főigazgatóság tarthatatlan helyzete összefüggésben áll a nyugdíjak felemelésének témájával is, amellyel kapcsolatban a nyugdíjasok körében nagy az elégedetlenség.
Nem engedhető meg, hogy a feszültség feloldására alkalmas és véghezvihető bármely intézkedés kihasználatlanul maradjon! Köszönöm türelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi