ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! A benyújtott módosító javaslatokról a szociális, a költségvetési és az alkotmányügyi bizottság együttes jelentést nyújtott be 5023-as számon. A kapcsolódó módosító javaslatokról kiegészítő jelentés készült 5044-es számon. Ezeket kézhez kapták az ülés előtt. A határozathozatal során a két jelentés figyelembevételével haladunk.
Az egyszerűség kedvéért a bizottsági állásfoglalások ismertetésénél, amennyiben két bizottság a javaslatot nem támogatja, és a harmadik bizottság nem foglalt állást, "a javaslatot egyik bizottság sem támogatja" szövegváltozatot fogom alkalmazni. Ugyancsak az egyszerűsítés érdekében a hatályos társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvényre a "törvény" megjelölést fogom használni.
A jelentés 1. pontja szerint Frajna Imre képviselő úr a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánja kiegészíteni, amellyel a törvény 1. §-a helyébe új rendelkezés lépne. Lényege: a törvény célja, hogy egységes elvek szerint szabályozza az állampolgároknak az Alkotmány rendelkezései alapján a társadalombiztosítás keretében járó ellátásokat. A szociális és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi