ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 86 "igen", 136 "nem" szavazattal 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Ezért kérdezem: elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 16/A § (6) bekezdésére vonatkozó rendelkezést? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.) Az Országgyűlés 148 "igen" szavazattal, 55 ellenszavazattal 8 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A 38. pontban, valamint a kiegészítő jelentés 12. pontjában alternatív megoldások találhatók a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 16/B § (1) bekezdése felvezető mondatának módosítására, valamint ezzel összefüggően a 16/B § (2) bekezdésének elhagyására.
Ez utóbbi javaslatot a jelentés 42. pontja tartalmazza, mely mindkét szövegváltozattal együttesen kerülhet csak elfogadásra.
Pusztai Erzsébet asszony javaslata szerint az új felevezető mondat a következő lenne:
A biztosított a 16/A § (3) bekezdésben foglalt szolgáltatásokat a társadalombiztosítás illetékes szervével szerződésben álló egészségügyi szolgáltatónál veheti igénybe az alábbiak szerint.
Kincses Gyula úr a társadalombiztosítás illetékes szervével külön jogszabályban meghatározottak szerinti szerződésre tesz javaslatot.
Először Pusztai Erzsébet asszony javaslatáról határozunk a jelentés 38. 42. pontjai szerint.
A szociális bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi