SZALAY GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

SZALAY GÁBOR (SZDSZ)
SZALAY GÁBOR (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Siklós Miniszter Úr! Elnézést, hogy visszaélek türelmükkel és az idővel, nem szándékoztam a viszonválasz lehetőségével élni. Azonban a miniszter úr utolsó mondata meggyőzött arról, hogy nagy hiba lenne, ha nem ezt tenném, mert úgy látom, az egyik általam alkalmazott kifejezést totálisan félreértette. Lehet, hogy félreérthető volt. A nemes bosszút természetesen én – és a szövegkörnyezetből ez, azt hiszem, egyértelműen kitetszik – ironikus felhanggal kívántam említeni. Ha ennek az értelme nem jött ki, akkor elnézést kérek. És megerősíteném, hogy természetesen szó sincs arról, mint hogyha én egyetértenék és csodálnám a görögöknek ezt a nagyszerű tettét. Nem. Pont az ellenkezője igaz.
Mármost ami a környezetvédelmi bizottság általam igen tisztelt elnökének a hozzászólását illeti; én nem kívánom egy pillanatig se hibáztatni a környezetvédelmi bizottságot. Magam is a hozzászólásomban – ha jól emlékszem – elég alaposan, hosszan kiemeltem azt, hogy mennyire érthető a környezetvédőknek azon meggondolása, hogy a nemzetközi tranzitforgalom túlterheli a magyar környezetet, és hogy ez ellen valami módon védekeznünk kell. Kiemeltem azt is, hogy egy teljesen jószándékú indítványról van szó. Minthogy arról van szó, én nem kívánok hibáztatni senkit, se a Kormányt, se a Parlamentet.
Arra azonban fel szertném hívni a figyelmet, hogy az olyanféle beállítások, mint hogyha szegény Kormánynak most vért-verejtéket izzadva kellene kimosnia a Parlament szennyesét, ez egyszerűen nem igaz, nem felel meg a tényeknek, és ezt én visszautasítom. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi