ANDRÁSFALVY BERTALAN, DR. művelődési és közoktatási miniszter:

Full text search

ANDRÁSFALVY BERTALAN, DR. művelődési és közoktatási miniszter:
ANDRÁSFALVY BERTALAN, DR. művelődési és közoktatási miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A kérdést ugyan hozzám címezték, de ez válaszra tulajdonképpen a belügyre tartozna, hiszen a céltámogatási összegeket a Belügyminisztériumnál csoportosították.
Az 1992. évi címzett és céltámogatási rendszerről szóló törvényjavaslat jelenleg államigazgatási egyeztetés alatt van. A Kormány előterjesztésében a Parlament elé kerül. De ennek a törvényjavaslatnak természetesen szigorúan igazodnia kell ahhoz a rendhez a támogatások odaítéléséről, amit az Országgyűlés által 91. december 12-én fogadtunk el a fent említett támogatási rendszert meghatározó irányelvekkel. Az így közösen elfogadott irányelvek pedig a megvizsgált igényeknél egyedül Karancsság esetében teszik lehetővé a céltámogatás folyósítását, bármennyire fáj, s megértjük a másik két iskola gondját. Ez a költségvetés központi részében rendelkezésre álló és sohasem elég összegről szól.
De vannak a magyar társadalomban más erőforrások is, így maguk az önkormányzatok, amelyek tartalékjaikból adhattak segítséget akár kölcsön formájában is a bajba jutott önkormányzatoknak. Az önkormányzatok több tízmilliárdnyi tartalékkal rendelkeznek és ezek egy része tartósan lekötött. Ebben az irányban is lehetne próbálkozni a két, ebből a céltámogatásból kimaradt községnél.
Ennyit tudtam válaszolni, és bízom abban, hogy jövő esztendőben erre a céltámogatásra a Parlament nagyobb összegeket tud elkülöníteni.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi