ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): A rend kedvéért közölnöm kell frakcióvezető úrral, hogy az előző két felszólaló frakcióvezető-helyettesként bejelentett frakcióvezetője nincs itt egyik frakciónak sem, tehát megillette őket a szó. Egyéb hozzászólók pedig jelentkeztek még képviselőkként – nem adom meg a szót. Ha ragaszkodnak, akkor szavaztatom a tisztelt Házat, hogy kapjanak-e szót, mert egyéni képviselők nem szólalhatnak fel napirend előtti vita kérdésében.
Kérdezem, valamelyik képviselő, aki jelentkezett, kéri-e, hogy szavaztassam meg a Házat – kézfeltartással jelentkezzen, aki ehhez ragaszkodik.
Gerbovits Jenő képviselő úr kéri, hogy szavaztassam meg a Házat? Fönntartja-e az igényét? (Gerbovits Jenő: Igen.)
Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e ahhoz, hogy a napirend előtti felszólalás ügyében Gerbovits Jenő képviselő úr szót kapjon. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik. – 98 "igen", 55 "nem", 23 tartózkodás.)
Nem tudom megadni a szót, képviselő úr, mert nincs határozatképes döntés… (Dr. Ilkei Csaba: Morális következtetés. – Dr. Szűrös Mátyás: Meg szoktuk adni a szót.)
Az eddigi gyakorlat kétségtelen az volt, hogy ilyen esetben a többségi álláspontot irányadónak tekintettük, erre tekintettel megadom a szót. Következik Gerbovits Jenő képviselő úr.
(9.40)
Napirend előtti felszólaló: Gerbovits Jenő (FKgP)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi