KIRÁLY B. IZABELLA (MDF)

Full text search

KIRÁLY B. IZABELLA (MDF)
KIRÁLY B. IZABELLA (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint anya és mint tanár egy konkrét eset kapcsán a magyar rádióban folyó értékrombolásról szeretnék beszélni.
1992. május 28-án, csütörtökön reggel főműsoridőben a következő hangzott el a magyar rádióban valakiről: olyan színfoltja a parlamentjének, mint az olasz parlamentnek a mi Cicciolinánk. (Zaj.)
Azt hittem, nem jól hallok. A mi Cicciolinánk? Kié? A miénk? A rádióhallgató magyar népé, vagy a rádióé, vagy egyes szerkesztőké? Ez a nő bizonyos körök nagy igyekezete ellenére megbukott a szilveszteri műsorban, és alig sikerült neki néhány vidéki szereplést összehozni. Cicciolina nem kell a magyar népnek.
A szerkesztő úr ízlését és értékrendjét tekinthetnénk magánügyének, de a dolog nem ilyen egyszerű, mert reggel nem egyes szerkesztőt vagy riportert hallgatunk, hanem a rádiót, a magyar közszolgálati rádiót. Abban a rádióban, amelyben nemes egyszerűséggel színfoltnak neveznek egy szégyenfoltot, és egy rafináltan elhelyezett birtokviszonnyal, mármint hogy a mi Cicciolinánk, egy ilyen nőt és a szakmáját igyekeznek szalonképessé, elfogadhatóvá, esetleg a magyar lánykák előtt kívánatos mintává tenni? Nos, abban a rádióban értékrombolás folyik.
Értékzavaros világunkban a magyar rádiónak is feladata lenne a valódi értékek felmutatása; ha nem ezt teszi, a nemzetnek nem szolgálója, hanem ellensége. Még egyszer mondom, Cicciolina nem kell a magyar népnek, mert van neki Kanizsai Dorottyája, Zrínyi Ilonája és Wittner Máriája. (Közbeszólás a bal oldalról: és egy Király B. Izabellája.)
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi