VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)
VASTAGH PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Miután a vitában, illetve Csépe elnök úr bevezetőjében a Szocialista Párt szavazási magatartása is szóba került, ezért szükségképpen még egyszer meg kell világosítani a pozíciónkat.
Megütközéssel hallgattuk mi is, amit a képviselő úr elmondott, és figyelmeztetni kell arra a tisztelt Házat, hogy ezek az esetek mindig előfordulnak: emlékezzenek a cél- és címzett támogatások ügyére… (Hodosán Róza: Így van!) …, a társadalmi szervezetek támogatásának tavalyi botrányos körülményeire. Az egyedi esetekben történő bármilyen támogatás odaítélése nem a képviselői befolyás és nem a képviselői kijárás eszköze. A konszenzust azok sértették meg, akik módosító indítványokat nyújtottak be, és ezzel a bizottság által kialakított – keserves munkával kialakított – belső arányokat sértették meg. Természetes, hogy a szavazás közben nem lehet ezeket az arányokat figyelemmel kísérni. Nyilvánvaló, hogy ezek az arányok torzítottak: nem vagyunk abban a helyzetben, hogy egy-egy társadalmi szervezet társadalmi hasznosságát, fontosságát, a támogatás mértékét ilyen tömegű módosító indítványok után is pontosan meg tudjuk határozni.
Mi azért hagytuk abba a szavazást – nemcsak az Úttörőszövetséget sújtó szavazási eredmények miatt –, mert az egész nehezen és keservesen kialakított rendszer felborult, de elsősorban azok miatt, akik ezt a szisztémát módosító indítványaikkal tönkretették. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi