TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Köszönöm szépen, Elnök Úr, a szót, és azért kértem a reagálási lehetőséget, mert a Kisgazdapárt földpolitikáját említette Juhász képviselő úr akkor, amikor arra hivatkozott, hogy a Kisgazdapárt tulajdonra támaszkodó politikája volt az akadálya tulajdonképpen a földkérdés gyors rendezésének.
Én szeretném felhívni Juhász képviselő úr figyelmét arra, hogy egy olyan társadalomban, amely magát a magántulajdon szentségén alapuló társadalomnak nevezi, amely a piacgazdaságba és a jogállamiságba akar eljutni, ott a tulajdon kérdését nem lehet félretenni. Tehát ott a tulajdon kérdésének a rendezése a fő rendezőelv. Nyilvánvalóan nem lehet például a szépséget alapul tekinteni, mert még ebben a körben – mondjuk mi: kisgazdák – Juhász képviselő úrral talán fölvehetnénk a versenyt, de az újabban csatasorba állított új erejükkel: Lukovics képviselőnővel már távolról sem… (derültség), tehát mi ezért ragaszkodunk a tulajdonhoz mint rendezőelvhez.
(12.10)
De ha ilyen békülékeny hangulatban van az SZDSZ a földkérdés ügyében, ahogy az kitűnt Juhász képviselő úr felszólalásából, akkor én felajánlom, hogy hozzunk egy olyan módosítást mind az átmeneti törvény, mind a kárpótlási törvény vonatkozásában, hogy a földet megművelők kapják ki azonnal a földjeiket, rögtön egy másodperc alatt ők maguk mérjék ki maguknak, és a tulajdont ráérünk majd telekkönyvileg rendezni a jövőben is, de most már nem lehet várni a földek kiadásával, és mi készséggel ilyen közös indítványt előterjesztünk Juhász képviselő úrral. Köszönöm a türelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi