ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! A társadalmi szervezetek költségvetési támogatását szabályozó országgyűlési határozati javaslat határozathozatalának folytatása következik. Ezután a postáról szóló törvényjavaslatról fogunk határozni. (Általános zaj. – Az ellenzéki padsorokból többen elhagyják a termet.)
Mint ismeretes, a határozathozatal a jelentés 93. és 70. pontja fölötti határozattal zárult. Határozatképtelenség folytán nem tudtunk határozni a 88. és 71. pontokról. Ezekben a pontokban a költségvetési bizottság a Regnum Marianum Katolikus Közösség javára 900 ezer forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére.
Kérdezem Csépe Béla urat, az előterjesztők képviselőjét, egyetért-e a javaslattal. (Csépe Béla tagadólag int.) Igen, mindegyikre az a válasza, hogy "nem" – tehát a továbbiakban nem fogom ismertetni, mert az előterjesztő egyetlen módosító indítványt sem támogat.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – A szavazók száma: 140; az ülés nem határozatképes. – Általános zaj. Füttyszó a jobb oldalról.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés nem határozatképes, kevesen vettek részt a határozathozatalban.
Ismételten felteszem a kérdést; mindenkit kérek, hogy időben nyomja meg a gombot. (Általános zaj.)
(18.00)
Először felteszem ismételten a kérdést. Tehát a jelentés 88. és 71. pontjaiban a költségvetési bizottság 900 000 forinttal javasolja támogatni a Regnum Marianum katolikus közösséget az Úttörőszövetség terhére. Egyetért-e az Országgyűlés a javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Megtörténik. – 126 "igen", 15 "nem", 13 tartózkodás.)
Ismét határozatképtelenek vagyunk.
Akkor most egy jelenlét-ellenőrzési szavazást kérek. Tehát kérem a monitort jelenlét-ellenőrzésre kiírni. Most kérem, nyomják meg az "igen" gombot. (Megtörténik. – A jelenlévők száma 220.)
Megállapítom, hogy a Ház határozatképes.
Ismertetem a házbizottsági ülésen történteket. A három ellenzéki párt közölte, hogy nem kíván részt venni a társadalmi szervezetekkel kapcsolatos határozati javaslat határozathozatalában. Csak abban az esetben, ha az eredeti előterjesztés módosítás nélkül kerül megszavazásra.
Így nem tudjuk folytatni a határozathozatalt. Ennek a javaslatnak a határozathozatalát elnapolom. (Nagy taps a bal oldalon.)
Csépe Béla képviselő úr kér ügyrendi hozzászólásra lehetőséget. Megadom a szót.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Csépe Béla (KDNP)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi