KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Köszönöm, Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő úr! Én tudom, hogy ez egy élet munkája, de úgy látszik, hogy azok, akik ezt a technológiát alkalmazták, nem voltak ezzel tisztában. Szeretném elmondani, hogy a bázis Dél-Dunántúli Építőipari Vállalat felszámolása 91 márciusában kezdődött meg, így annak során nem a jelenleg hatályos 91. évi XLIX. törvény, hanem az 1986. évi 11. számú törvényerejű rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni, amelyek a szavatossági jogról elegánsan megfeledkeznek.
A vállalat felszámolását a Reorg Rt. végzi. A felszámolási eljárás során az IMS technológia alkalmazása miatti szavatossági igények tisztázása folyamatban van, a jelenlegi szakértői ismeretek szerint ez mintegy 4 és fél milliárd forint. 4 és fél milliárd forint - ez "életfogytiglan" egyébként egy jobb helyen a vállalati vezetőknek - szavatossági igény áll fenn. A probléma bonyolult. Ez a nagyságrend szükségessé teszi, hogy az ipari miniszter úrral együtt közösen válaszoljunk írásban 30 napon belül.
Természetesen ezt a szavatosságot le kell rendeznünk, akár így, akár úgy. De én a büntetőeljárásokat is szeretném hozzá mindjárt elindíttatni. Kérem a türelmét a tisztelt Háznak. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi