FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Miniszter úr! A Kormány az 54/1992-es számú rendeletével szabályozta a társadalombiztosítás egészségügyi szolgáltatásainak igénybevételére jogosító igazolványokkal kapcsolatos tudnivalókat.
Tisztában vagyok azzal, hogy a kormányzat megpróbált mindent megtenni annak érdekében, hogy a kártyákkal kapcsolatos ügyintézésben a lakosság felvilágosítása megtörténjen. Én magam is megpróbáltam ebben segíteni, hiszen Erzsébetvárosban ebben a témakörben lakossági fórumot is rendeztem.
Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem volt elég eredményes a felvilágosító munka. Nagyon sok a kérdőjel az igazolványokkal és egyáltalán az új renddel kapcsolatban betegeknél és orvosoknál egyaránt.
A legutóbbi időben egy új kérdés is felmerült, amelynek tárgyában munkavállalók és munkanélküliek egyaránt megkerestek, s azt adták elő fogadónapomon, hogy az igazolványok érvényesítésének módjával a munkahelyükön, illetve a munkaerőközvetítő irodákban nincsenek tisztában.
Ezért kérdezem a tisztelt miniszter urat, véleménye szerint mi ennek az oka. Hogyan kívánja a tárca az érintettek felvilágosítását megoldani? És befejezésül: mit tesz a minisztérium annak érdekében, hogy a jövőben a biztosítottaknak ne kelljen feleslegesen többször is "ügyintézniük"?
Várom a miniszter úr válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi