ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Ugyancsak jeleztem a tegnapi napon, hogy Kormányunk kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a magyar–lengyel baráti és jószomszédsági szerződés megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatát az 5690-es számon. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárással történő tárgyalásával? Kérem képviselőtársaimat, határozathozatal folyik…, kérem felfüggeszteni a határozathozatalt. (Emelt hangon folytatja.) Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglaljanak helyet a határozathozatalhoz szükséges közelségben a gomb mellett. Újból kérem kiírni a határozathozatalt.
Tehát a kivételes eljárás ügyében kérem szavazatukat. Tovább folytatódik a határozathozatal. (Rövid szünet után.) Felkérem tisztelt Képviselőtársaimat, hogy a Házszabály rendelkezéseit és az európai parlamentekben mindenütt szokásos eljárást követve "igen"-nel, "nem"-mel vagy tartózkodással jelezzék állásfoglalásukat. Most kérem szavazatukat a kivételes eljárás ügyében. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 5 államtitkári szavazattal – 210 szavazattal 5 ellenében 2 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a kivételes eljárás módszerének alkalmazását.
Kormányunk kérte az előterjesztés sürgős tárgyalását is. Most erről határozunk. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy – 5 államtitkári szavazattal – 220 szavazattal 4 tartózkodás mellett a javaslatra a sürgős eljárást is elfogadta a Ház.
Ugyancsak tegnap jeleztem, hogy a Kormány kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság és az Ukrán Köztársaság által aláírt konzuli egyezmény megerősítéséről szóló határozati javaslatát a 6591-es számon.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárással történő tárgyalásával? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
(10.50)
Az Országgyűlés 5 államtitkári szavazattal 222 szavazattal 2 ellenében 1 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a kivételes eljárást.
A Kormány kérte az előterjesztés sürgős tárgyalását is. Most erről kell határoznunk. Most kérem szavazatukat a sürgősség kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 5 államtitkári szavazattal 221 szavazattal 1 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
A Házszabály 49/C. paragrafusának (1) bekezdése alapján a külügyi bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására. Hasonlóképpen, mint az előző előterjesztés esetében, ahol a kivételes tárgyalást ugyancsak a külügyi bizottság keretében kérem lefolytatni.
Döntés országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi