KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)

Full text search

KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)
KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ) Kérem, tisztelt uraim, az önök gúnyos kacaja számomra mindig elismerés. (Derültség.)
Hallani olyan véleményeket is, amelyek szerint azért olyan nehéz megfelelő embert találni, mert pártonkívüli, az ellenzék számára is elfogadható személyt keresnek a kétségkívül kényes pozícióba.
Nos, ezt a mesét, tisztelt hölgyeim és uraim, két évvel ezelőtt még kétségkívül elhittük volna, azonban lássuk be, hogy az elmúlt hetek és hónapok tapasztalatai alapján a bírói kinevezési botránytól kezdve egészen a rádió elnöke ellen eltervezett hecckampányig bezárólag, és olvasva a Kormány lapjának – az Új Magyarországnak – az ellenzékkel szemben mint ellenséggel szemben szolídan uszító cikkeit, és figyelve egyes kormánypárti képviselő urak bájos flörtjét a szélsőjobboldal prominens figuráival… (zaj – derültség a bal oldalon) …, nem tételezünk fel ennyi gátlásosságot erről a Kormányról. (Közbeszólás a jobb oldalon.)
E vélekedést megfogalmazók vagy túlságosan naívak, vagy az ellenzék képviselőit tekintik a kelleténél naívabbaknak, ha azt hiszik, hogy itt és most éppen egy párttag miniszter kinevezése ingatná meg az ellenzék bizalmát, vagy éppen ez lenne a legfontosabb tényező, mely tápot szolgáltathatna az értelmiség régről ismert, s most újjáéledő és nem is teljesen alaptalan félelmeihez.
Sajnos, mindannyian tudjuk, s a miniszterelnök úrnak is tudnia kell, hogy jelen pillanatban a politikai élet szereplői között és tágabban a politizáló közvéleményben nincs meg a bizalomnak az a minimuma, amely alapot adhatna a fentebb vázolt magyarázat komoly megfontolására.
Összefoglalva: a jelenlegi helyzet, vagyis a civil titkosszolgálatok fölé rendelt tárca nélküli miniszteri pozíció betöltetlensége politikailag veszélyes és elfogadhatatlan, jogilag tarthatatlan.
A FIDESZ parlamenti frakciója úgy látja, hogy a miniszterelnök úr helyesen cselekedne, ha haladéktalanul feloszlatná ezt az állapotot, és két médiaelnöki autodafé között (derültség a bal oldalon) sikerülne időt szakítania arra is, hogy foglalkozzon azokkal a kinevezésekkel kapcsolatos lépésekkel is, amelyek véleményünk szerint nemcsak a jogában állnak, hanem ez esetben kétségkívül a kötelességei közé tartoznak.
Továbbá örömmel vennénk, ha számot adna arról is a Parlament előtt, hogy mi akadályozta meg három hónapon keresztül abban, hogy kinevezze Gálszécsy András utódját.
Sokszor érte már az a vád az ellenzéket a kormánypártok részéről, hogy az ellenzék nem eléggé konstruktív. Nos, úgy gondolom, hogy három hónapos türelmes hallgatásunkkal lehetőséget adtunk a Kormánynak, hogy higgadtan mérlegelve oldja meg azt a problémát, amelyet egy kényes hivatalból egy közmegelégedésre működő miniszter távozása okozott. Mindennek van határa, azonban azt gondolom, még a konstruktivitásnak is… (derültség a bal oldalon) … és remélem, önök nem várják el az ellenzék pártjaitól, hogy ők keressenek minisztert az önök kormányába. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi