KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)

Full text search

KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)
KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ) Köszönöm, Elnök úr. (Gáspár Miklós: Nincs megtámadtatás!)
A miniszterelnök úr kétség kívül szellemes válaszában igen kevés kérdésre válaszolt azok közül, amelyeket én feltettem. (Közbeszólás: Majd kedden!)
Először is: valóban lehetett volna interpellációt is benyújtani önhöz, azonban felhívnám a figyelmét, hogy jelen helyzetben ez további két hét késedelmet jelentett volna, az azonban már túlságosan sok idő az ideiglenességet tekintve, ami idáig eltelt, mert egy ilyen országban, mint a mienk, meg kell szokni, hogy az ideiglenesség néha 40 évig is eltarthat, ezt belátom.
Másodsorban: az ön által hivatkozott alkotmányos szakasz – egyébként én nem beszéltem alkotmánysértésről, csak arról, hogy a fennálló jogrendnek nem felel meg a jelenlegi helyzet – a következőképpen szól: "A Kormány az államigazgatás körébe tartozó bármely ügyben közvetlenül, vagy valamely tagja által intézkedhet." (Közbeszólás: Így van!) Igen nehezen tudom elképzelni, hogy ön, miniszterelnök úr, minden konkrét ügyben külön-külön felhatalmazza Boross Péter belügyminisztert, hogy járjon el Gálszécsy úr hivatalában. (Derültség a bal oldalon.) Tehát ez a fajta általános felhatalmazás e szöveghely alapján nem indokolható meg, amelyet ön megtett.
Továbbá emlékezetébe idézném, hogy kivált már az ön kormányából néhány miniszter – talán kevesebb, mint amennyinek kellett volna – (derültség a bal oldalon) , de mindenesetre nem Gálszécsy úr volt az első, s ezeket a miniszter urakat nem kísérte hasonló rokonszenv, mint Gálszécsy urat. És nem állja meg az az állítás a helyét, amelyet ön tett, hogy Gálszécsy úrról kifejezetten akkor kezdett el pozitívan nyilatkozni a sajtó és az ellenzék, amikor valami oknál fogva távoznia kellett. Ezek az okok máig nem ismertek – egyébként jelzem –, ez egy azok közül a kérdések közül, amelyekre nem kaptam választ.
Személy szerint is többször tettem olyan nyilatkozatokat, amelyekben örömömet fejeztem ki, hogy ezen a meglehetősen kényes politikai területen sikerült olyan embert találni, akivel az együttműködése az ellenzéknek jónak mondható, és akivel kifejezetten korrekt kapcsolatokat tud ápolni. Lehet – mint ez is felvetődött –, hogy ez a korrekt kapcsolat, és a sajtóval való korrekt kapcsolata volt a miniszter úrnak az a szálka sokak szemében, amely odavezetett, hogy neki távoznia kellett. (Közbeszólások a kormánypártok soraiban: Na! A kis hamis! – Zaj.) Köszönöm szépen.
Egyébiránt külön is szeretném megköszönni a tisztelt kormánypárti képviselő urak türelmét, hogy 30 másodperccel túlléptem az időt. (Taps.)
Határozathozatal ügyrendi kérdésben

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi