GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának vezetője:

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának vezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának vezetője: Köszönöm, Elnök Úr. Így is lehet nevezni, ahogy ön. (Derültség, taps.) Annál is inkább szíves figyelmébe ajánlom, hogy szót kaphassak, ha már Dénes János képviselőtársam itt megerősített engem.
Én tisztelettel csak azt szeretném mondani Füzessy Tibornak, aki nálamnál sokkal kiválóbb ismerője az ügyrendnek, hogy itt nem tárgysorozatba vételről van jelen pillanatban szó, hanem napirendre tűzésről. Kialakult itt az elmúlt két esztendőben egyfajta gyakorlat. Ez a gyakorlat tulajdonképpen arra épül, hogy a jelenlévő pártok megpróbálják közösen meghatározni az Országgyűlés napirendjeit és a tárgyalt témákat, és az elnök jogköre erre tekintettel érvényesül. Mint ahogy volt szerencsém mondani, előfordult azonban, hogy a házbizottságban nem alakult ki közös vélemény, s ebből következően nem mondhatja az elnök minden esetben automatikusan, hogy a házbizottság általános állásfoglalása szerint támogatja a napirendre tűzést.
Azt hiszem, az eddigi ügyrendi vita világosan mutatja, hogy ebben a kérdésben nincs közös állásponton a házbizottság. Tehát én tisztelettel még egyszer kérem elnök urat – a kialakult gyakorlat szerint, ha a házbizottság valamelyik tagja kéri a házbizottság összehívását, akkor arról az elnök gondoskodik –: hívja tehát össze a házbizottságot, foglaljunk ott állást, és annak alapján tegyen majd az elnök valami fajta javaslatot az Országgyűlésnek. Úgy gondolom, hogy ez idő alatt, míg a házbizottság ülésezik, az Országgyűlés végezheti a rendes munkáját, és azt hiszem, hogy ez nem válna hátrányára. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi